Marknadsföring

Välj ett bra namn på ditt företag så att det sticker ut lite och fångar uppmärksamheten hos dina presumtiva kunder.

Skapa en hemsida där det klart framgår vilken värderingsgrund ditt företag vilar på. Det gör att du uppfattas som en seriös företagare. Låt gärna någon av dina första kunder skriva en rekommendation om dig och ditt företag. Ta gärna texter både om hemstädning och kontorsstädning för att hålla en bredd redan från början.

Marknadsföring direkt till kund kan ske via Facebook men också i form av reklamblad. Bladen kan du själv dela ut i bostadsområden där du tror att hemstädning kan efterfrågas. Du kan även kosta på ett reklamutskick via posten för att nå ut i större omfattning. Om du vill satsa på kontorsstädning bör du vända dig direkt till företagen. Adressregister kan du få från olika företagarföreningar. Att ringa runt och besöka olika företag kan ge bra kontakter att bygga vidare på. Var alltid snabb med att återkoppla till kund som städfirma får fråga om offert. En tydlig offert och en smidig kommunikation är en effektiv marknadsföring.

Att anställa fler i företaget

Växer ditt företag och du känner att du behöver anställa någon kan du alltid kontakta Arbetsförmedlingen eller lita till ditt sociala närverk. Vem du än anställer så gäller det att hålla isär rollerna på jobbet och på fritiden. Det gynnar relationerna både i nuläget och långsiktigt. På företaget är du alltid chefen och den som har det yttersta ansvaret.